Encyclopedia of Women & Islamic Cultures

Get access

Albania and the Albanians
(600 words)

Books

ÇULI, Diana Ese për gruan shqiptare. Essais sur la femme albanaise, Tirana: Shtëpia Botuese FPGSH "Dora d'Istria", 2000. 149pp. [In Albanian & French.]

DEDET, Joséphine & GERALDINE, Queen . Géraldine, reine des Albanais, Paris: Criterion, 1997. 385pp.

DERVISHI, Zyhdi Gratë në syrin e ciklonit të sfidave dhe perspektiva: trajtesë sociologjike e problematikës sociokulturore të grave shqiptare në vitet '90 të shekullit XX, Tirana: Shtëpia Botuese "Dora d'Istria", 2000. 190pp.

DISHNICA, Dhimitër, QIRIAZI, Sevastia & QIRIAZI, Parasqevia. Motr…

Cite this page
“Albania and the Albanians”, in: Encyclopedia of Women & Islamic Cultures, General Editor Suad Joseph. Consulted online on 29 March 2023 <http://dx.doi.org/10.1163/1872-5309_ewic_EWICCOM_0302>
First published online: 2009▲   Back to top   ▲